bevadesign diseño gráfico vs comunicación
menú portfolio ES  CAT 
eva pazos

Eva Pazos és dissenyadora gràfica, directora d'art, il·lustradora i fotògrafa ocasional. Va estudiar Disseny Gràfic a l'Escola Elisava (Barcelona 1995-1999). Després de desenvolupar un ampli bagatge professional, fruit de dilatades experiències en comunicació, publicitat i disseny, s'embarca en el seu propi projecte: bevadesign (2007). Actualment es troba en ple desenvolupament, incorporant els seus propis elements, reflex d'una personalitat positiva, exigent, i d'avantguarda.

Quina ha estat la teva formació i trajectòria professional?

Estava entre Belles arts i Disseny Gràfic i em vaig decantar per aquest últim, el món en el qual finalment he pogut combinar les meves inquietuds artístiques…El que sí vaig tenir clar és que el meu lloc estava proper al món de les arts plàstiques, el disseny, el dibuix…Quan vaig finalitzar la carrera vaig passar per diversos estudis i agències de publicitat, fins que vaig reunir suficient experiència per llançar-me a muntar el meu propi estudi, i així vaig començar, a poc a poc…fins avui!

Com defineixes el teu estil de disseny?

M'identifico amb un disseny molt net, ordenat i ben estructurat. També amb alguna connotació naif…, és curiós…diria que tot plegat és reflex de la meva personalitat. Li dono molta importància al color, és bàsic definir una bona gamma cromàtica i tipogràfica, per descomptat, encara que també sóc una fidel amant del blanc. Sempre dic que la meva forma de treballar és molt germànica en tots els aspectes, m'agraden les coses ben fetes i valoro molt el treball ben acabat en qualsevol sector.

Quines són les teves fonts per documentar-te i generar idees?

Qualsevol font d'inspiració és vàlida. Des d'una imatge, un article, un passeig per la ciutat, una conversa, un viatge…Quan estic treballant en un projecte el meu cervell inconscientment va treballant les 24 hores així doncs qualsevol "input" que m'arriba el puc relacionar en aquell moment amb el que estic fent, encara que de vegades no tingui res a veure! També és bàsic estar al dia en temes d'actualitat, noves tendències, visitar exposicions i veure el que es dissenya a la resta del món.

Com promous i vens el teu treball?

Molts projectes m'arriben del boca a orella, com clients que queden satisfets i et recomanen, o persones del teu mateix sector amb les quals col·labores. Però sempre estic amb els cinc sentits posats a l'hora d'interessar-me per concursos, nous projectes o conèixer gent nova. De fet en la meva professió és imprescindible ser una persona sociable, sobretot si ets freelance i també saber comunicar al client el que vols expressar a través dels teus dissenys.

Com calcules un pressupost per a un projecte?

Depèn de molts factors; del tipus de treball i el tipus de client. En general per projecte, altres vegades per hores depenent de l'encàrrec. Cada projecte és diferent, si m'interessa molt acostumo a ajustar costos i en alguna ocasió he realitzat feines "per amor a l'art" per a gent emprenedora que està començant. Molts petits clients en potència han acabat sent grans clients.

Per quin tipus de clients treballes?

Tinc molts tipus de clients i acostumo a no rebutjar cap projecte per complicat que sigui. Des d'un particular a una gran agència que necessita una col·laboració puntual. De vegades el projecte se surt de la teva zona de confort però alhora es converteix en un repte i l'experiència gairebé sempre sol ser positiva. El que té de bo ser freelance és que entre nosaltres podem col·laborar, si el client necessita un servei que no li puc oferir directament, recorro a un professional extern però assumint sempre la direcció del projecte i garantir així la màxima qualitat. Actualment estic col·laborant amb excel·lents programadors web o fotògrafs molt competents.

Quin és el teu tipus de projecte ideal?

M'agrada tot el que està relacionat amb els nens, et dóna molta llibertat a l'hora de crear ja que et transporta al món infantil en el qual els nens pensen lliurement, sense prejudicis, per la qual cosa em sento més lliure a l'hora de dissenyar. Altres sectors també m'interessen, aprens moltes coses quan emprens un projecte nou dins d'un sector que desconeixes; et documentes, analitzes la competència i et poses en la pell del client per generar empatia cap a les seves necessitats.

En quin moment et trobes actualment?

Actualment combino el meu treball de dissenyadora gràfica amb projectes d'il·lustració. Ja fa tres anys que vaig reprendre el dibuix, la qual cosa m'ha obert portes en tots els sentits. Ara treballo molt amb textures o incorporo als dissenys conceptes creats a partir del dibuix, també escanejo teles per després reproduir-les en paper o pantalla… encara que el simple fet d'assistir a classes i relacionar-te amb il·lustradors de nivell ja és un luxe. El meu projecte a llarg termini és crear una línia tèxtil infantil combinada amb il·lustració. I el meu somni poder publicar algun dia!